Spring til indhold
ovenlysvinduer
ovenlysvinduer

Hermetisk lukkede ovenlysvinduer

SimplyDaylights vinduer er oplagte til at anvende som ovenlysvinduer. Den indvendige karm på kun 15 mm. limes på termoruden med en 2 komponent lim, som dermed danner en hermetisk tæt lukning, hele vejen rundt på ruden.

SimplyDaylight har erfaring med vanskelige opgaver med ovenlysvinduer, som andre siger nej til. Eksempelvis ovenlysvinduet/taget på DNV Gødstrup Hospitalskirke, som er et 9 ㎡ stort ovenlysvindue.
Ovenlysvinduet er omtalt i Glarmesterlaugets magasin Glas (side 20-22).
Vi har også erfaring med og kan rådgive om montagen af store ovenlysvinduer. Vedr. montagen på DNV Gødstrup, så kan denne ses på denne ca. 4 min. lange video.

Ovenlys kan også sætte prikken over i’et på mindre boliger, som det ses på dette Sommerhus nær Nibe, hvor der skabes et helt specielt lys i køkken og entre.

Vi anbefaler, at man vælger at udforme ovenlysvinduer med en steprude, hvor øverste lag glas i termoruden er større end de andre glas. Dermed skabes mulighed for at lave en god og tæt overgang til den øvrige tagkonstruktion. Se konstruktionstegning fra DNV Gødstrup.

SimplyDaylight kan håndtere store vinduer, og projekterer i øjeblikket sammen med Rodam Arkitektur og Rådg. Ing. Fa. Ole G. Jørgensen på et 2450 X 3800 mm. stort ovenlysvindue til en penthouse lejlighed i Aalborg.

Bygningsreglementet stiller store krav til ovenlysvinduer, specielt når de bliver større og er monteret med meget lille hældning, da ruden så skal kunne klare snelast belastning. Dette har SimplyDaylight også erfaring med, og er der den mindste tvivl, laves en ingeniør beregning, så der også er en rådgiver med forsikring inde over projektet.


15

Tegningen viser hvordan ovenlyset er opbygget. Læg særligt mærke til den ekstrem smalle karmprofil på kun 15 mm, som er limet på indersiden af ruden.

DNV Gødstrup Hospitalskirke ovenlysvindue
Ovenlysvinduer sommerhus